fbpx

Kako da prodate dodatne printove ?

Postoje situacije i poslovi gde nije moguće prodati photobook već postoji prostor samo za neki print.
Jedan od najbitnijih saveta u fotografskom poslu je da ne budete takozvani Shot ‘n’ burn fotografi, odnosno nemojte samo da isporučujete digitalne fajlove, već obavezno ponudite neki štampani materijal.
Edukujte vaše klijente i objasnite im kako je u vašoj ponudi obavezno uključen štampani materijal, kako je to trajna uspomena koja će lepo da izgleda u njihovom domu
Pomozite im da razumeju dugotrajnost i važnost profesionalno odštampanih fotografija.

Kompleti
Najbolja praksa je da kreirate  kolekcije koje sadrže minimum 5 printova, zatim u setu manjih i većih printova ili kombinaciji sa drugim proizvodima kao što su canvas i slični.

Uzorci
Mnogo je veća verovatnoća da ćete prodati proizvode ako ih klijenti mogu videti i dodirnuti. Stoga je dobra ideja da klijentima pokažete nekoliko uzoraka svojih osnovnih proizvoda.

Veliki formati
Obavezno forsirajte štampu velikih formata, što je u svetu je trend godinama. Na taj način ćete lakše i opravdati cenu vašeg angažmana.

Ponudite  ekskluzivne proizvode
Fotografije odštampane na pleksiglasu, drvetu i canvasu su neki proizvodi koje ne mogu kupiti bilo gde na ulici.
Još ako imate u svom poslovnom prostoru odštampane uzorke, napravićete razliku u odnosu na konkurenciju.

Mockups
Prezentujte klijentima njihove fotografije kroz mockup neke dnevne sobe ili kancelarije. Kada vide proizvod u kontekstu i upotrebi neće previše razmišljati da li žele da ga kupe ili ne.

 

 

Leave a Reply