fbpx

Koju vrstu papira za štampu odabrati ?

U našoj ponudi dostupne su 2 tipa procesa štampe, hemijski i DryLab proces.

 

Standardni hemijski proces, na Noritsu 3702-HD, koja daje vrhunski kvalitet otiska u štampi u formatima do 30×90 cm zahvaljujući Noritsu software-u.

Dostupne vrste papira su Lustre i Silk

  • Lustre – Standardni mat papir kao uobičajeni izbor velikog broja korisnika.
  • Silk – Mat papir sa izraženom teksturom pod rukom. Kao rezultat daje štampu sa izraženijim detaljima i intenzivnijim bojama.

 

DryLab proces predstavlja revoluciju i izuzetno unapređenje u tehnologiji štampe fotografija.

Glavna prednost ovog procesa je tehnologija koja daje najrealniji prikaz boja prilikom štampe. Papir prilikom štampe je uvek beo 100%, tako da ono što vidite na kalibrisanom monitoru sigurno dobijate i u štampi.

Kvalitet štampe kao i intenzitet boja printom ove vrste tehnologije je doveden na viši nivo. DryLab proces štampe pruža više detalja u senkama, kao i preciznije gradijente.
DryLab je uvek prva opcija za fotografe čija postprodukcija podseća na stare filmove ili je izvedena od nekih preseta koji podsećaju na njih, sa senkama i dodatim šumom, ovaj stil u obradi je sve popularniji kako u svetu tako i kod nas.
Dostupne vrste papira su Lustre, Silk i Matte.

  • Lustre – Standardni mat papir kao uobičajeni izbor velikog broja korisnika.
  • Silk – Mat papir sa izraženom teksturom pod rukom. Kao rezultat daje štampu sa izraženijim detaljima i intenzivnijim bojama
  • Matte – U svetu poznat i kao Fine Art papir, pod rukom podseća na pliš i odlikuju ga blago desaturizovane boje u odnosu na ostale papire

Listovi se povezuju layflat metodom, gde su leva i desna strana jedna celina i papir se ne seče na sredini kao konvencionalnim metodama štampe.

Leave a Reply