fbpx

Koju vrstu papira za štampu odabrati ?

U našoj ponudi dostupne su 2 tipa procesa štampe, hemijski i DryLab proces.

Standardni hemijski proces, na Noritsu 3702-HD, koja daje vrhunski kvalitet otiska  u štampi u formatima do 30×90 cm zahvaljujući Noritsu software-u.

Dostupne vrste papira su Lustre i Silk

  • Lustre je standardni mat papir bez dodatne teksture.
  • Silk papir je takođe mat ali ima hrapavu teksturu pod rukom, oštrije fotografije i dublju crnu boju.

 

DryLab proces predstavlja revoluciju i izuzetno unapređenje u tehnologiji štampe fotografija.

Glavna prednost ovog procesa je tehnologija koja daje najrealniji prikaz boja prilikom štampe. Papir prilikom štampe je uvek beo 100%, što nije slučaj na hemijskom procesu, tako da ono što vidite na kalibrisanom monitoru sigurno dobijate i u štampi.
Duboko odštampana crna boja je jedna od glavnih karakteristika DryLab procesa, što nije moguće dobiti ni na jednoj mašini sa hemijskim procesom, kao i crvena koju nije moguće dobiti u pravom tonu i intenzitetu.
Takođe na DryLab procesu se dobije mnogo više detalja u senkama u odnosu na hemijski proces i odštampane gradijenti u izuzetnom kvalitetu. DryLab je uvek prva opcija za fotografe čija postprodukcija podseća na stare filmove ili je izvedena od nekih preseta koji podsećaju na njih, sa zapušenim senkama i dodatim šumom, a ovaj stil u obradi je sve popularniji kako u svetu tako i kod nas.

Dostupne vrste papira su Lustre, Silk, Metallic i Matte

  • Lustre – standardni mat papir sa ravnom površnom.
  • Silk – Mat papir sa hrapavom teksturom
  • Matte – U svetu poznat i kao Fine Art papir, pod rukom podseća na pliš i odlikuju ga blago desaturizovane boje u odnosu na ostale papire.

Leave a Reply