fbpx

Siniša Trifunović

Siniša Trifunović je zaljubljen u fotografiju već više od 15 godina. Veruje da fotografija mora istinski da se voli, te da svako mora proći neki put pre nego otkrije šta zapravo želi da fotografiše. Kaže da se dugo tražio, što se fotografije tiče, a da mu je sve „kliknulo“ kad se prvi put susreo sa dokumentarnom fotografijom. Dugo je dokumentovao scene sa ulica: sirove, istinite i prirodne momente, a proteklih 8 godina primenjuje dokumentarni pristup na fotografije venčanja, stvarajući tako spontane i prirodne fotografije, ali sa svojim pečatom. Na taj način, kaže, ostavlja nešto iza sebe, stvarajući uspomene za ljude koji su ga unajmili. Trudi se da na venčanju bude što je manje moguće primetan. Uživa dok „hvata“ momente, ali nije stran poziranju mladenaca. Trudi se da fotografiše tako da svojim fotografijama ispriča priču.

Koristi tople tonove, jer veruje da takve fotografije izazivaju najlepša osećanja, ali obožava i crno-bele fotografije.

Fotoaparat mu je prva ljubav, a bez njega ne napušta kuću. Oženjen je Ilom, koja je takođe fotograf i koja fotografiše novorođenčad, trudnice, porodice i decu. 

Siniša uživa u muzici, dobroj rakiji i kafi, knjigama. Obošava gledati filmove i serije. Strastveni je gejmer. Voli da putuje, pogotovo zbog venčanja. Kaze da se naježi kada vidi dobru fotografiju ili čuje dobru pesmu. 

Leave a Reply